Pe drum, cu Marlon Brando

Scrisoarea de mai jos, adresată lui Marlon Brando în anii ’50, este semnată de nimeni altul decât Jack Kerouac. În scrisoare Kerouac își exprimă speranța că Brando va cumpăra drepturile de ecranizare ale romanului Pe drum și își închipuie că zi și noapte vor filma, de pe bancheta din față a mașinii, drumul care șerpuiește în cadrul parbrizului. În închipuirea sa, Marlon Brando ar fi jucat rolul lui Dean, iar el pe al lui Sal.

Din scrisoare reiese că scriitorul ar fi lucrat cu plăcere la scenariu, ar fi transformat călătoria lui Sal și Dean într-un road-movie fără sfârșit. I-a trecut prin minte de asemenea că ar putea să-l viziteze în timpul proiectului comun și pe adevăratul Dean, care ducea pe atunci o viață netulburată alături de ultima lui soție în Frisco.

Potrivit planurilor sale, din încasările obținute de pe urma filmului, Kerouac ar fi asigurat o viață liniștită mamei sale, i-ar fi plăcut să călătorească și să scrie netulburat. În a doua parte a scrisorii îi povestește lui Brando mai mult despre planurile sale (care sunt cam cețoase) și s-ar bucura foarte multe dacă ar reuși să se întâlnească în New York sau în Florida, unde trăia pe atunci.

Iar aici puteți citi o altă scrisoare, cu tente scatologice, pe care Marlon Brando a scris-o la vârsta de 67 de ani tânărului Charlie Sheen, explicându-i motivul pentru care n-a putut să vină la petrecerea organizată de acesta cu ocazia zilei sale de naștere.

Un gând despre „Pe drum, cu Marlon Brando

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s